Betaalbaar wonen blijft speerpunt Timpaan

Stichting Timpaan, de enige aandeelhouder van Timpaan Hoofddorp BV, heeft 2022 met een positief resultaat afgesloten.  

De gemaakte winst blijft in de onderneming van Timpaan. Met de oprichting van een eigen Woonfonds, waarmee Timpaan zich naast koopwoningen ook gaat richten op middenhuur, sloeg de maatschappelijk gebiedsontwikkelaar een nieuwe weg in. Het eerste project van het Woonfonds, Middenduin in de eigen gebiedsontwikkeling in Heiloo, is inmiddels in verhuur genomen.

Ook in het koopsegment wilde Timpaan de focus op betaalbaarheid houden: 53% van de verkochte woningen had een vrij-op-naam-prijs onder de € 355.000. In de ontwikkelportefeuille heeft Timpaan momenteel 3.000 woningen. Het eigen vermogen en de solvabiliteit van 77% geeft Timpaan naar eigen zeggen voldoende slagkracht om in te spelen op kansen en tegenwind te weerstaan.

Smartwoningen

De focus van Timpaan lag ook in 2022 op betaalbare woningen. Zo is gestart met de bouw van 20 betaalbare Smartwoningen in project Reehof te Culemborg. Vier van de Smartwoningen in Reehof hebben de slaap- en badkamer op de begane grond en zijn daarmee geschikt voor senioren.

Ook de bouw van appartementengebouw Cascade is van start gegaan, nabij het NS-station van Alkmaar. Het pand krijgt de grootste groene gevel van Alkmaar en omvat 87 appartementen en studio’s.

Convenanten

Timpaan ondertekende in 2022 twee convenanten: voor duurzame woningbouw in de provincie Utrecht en de Metropoolregio Amsterdam en voor passende woonruimte voor zorgbehoevenden in Haarlemmermeer. In gebiedsontwikkeling Oostzijderpark te Zaandam, een samenwerking met zelfstandig ontwikkelbedrijf Ontwikkeladviseur, is de bouw gestart van de 171 woningen in fases Damloper en Duindoorn, met daarin 64 sociale huurwoningen voor woningcorporatie Parteon.