Berenschot huurt kantoorruimte op Papendorp

Berenschot huurt 2910 m² in kantoorgebouw Life van joint venture Angelo Gordon & APF International.

Slechts 10 maanden na de oplevering van het herontwikkelde Life gebouw is meer dan 95% van het bijna 15.000 m² grote gebouw in Utrecht op businesspark Papendorp verhuurd. Berenschot gaat van Angelo Gordon/APF International langjarig 2910 m² kantoorruimte huren in het gebouw aan de Van Deventerlaan 31-51. Ook Berenschot zal ook gebruik maken van het aanwezige hospitality concept van Briggs. In het gehele gebouw is nog circa 700 m² beschikbaar voor verhuur. Ook voor deze laatste verdieping is vanuit diverse partijen interesse.

Cushman & Wakefield trad op als adviseur voor de verhuurder in collegiale samenwerking met CBRE en JLL.

In de zomer van 2020 neemt Berenschot intrek in het kantorencomplex Life in Papendorp. Het organisatieadviesbureau behoudt Utrecht als thuishaven, maar verlaat het huidige pand aan de Europalaan, waar zij sinds 2000 gevestigd is.

Per 1 april 2020 heeft Berenschot de beschikking over 2.900m2 verdeeld over anderhalve verdieping aan de Van Deventerlaan. “Het is een prachtige zichtlocatie: zowel vanaf de A2 als de A12,” zegt directievoorzitter Hans van der Molen. “Life is een inspirerend, volledig gerenoveerd pand. We vertrouwen erop hiermee een goede en verantwoorde huisvestingskeuze te maken en verwachten ons er snel thuis te voelen. Deze nieuwe locatie past goed bij de toekomst van Berenschot: flexibel, modern en duurzaam.”

Dat de nieuwe locatie zich binnen de stadsgrenzen van Utrecht zou bevinden leek evident. Al in 1971 vond binnen Berenschot een centralisatie plaats, waarbij Utrecht als hoofdvestigingslocatie gekozen werd. “Met ruim 250 adviseurs, die zich voor opdrachten door heel Nederland begeven, is de centrale ligging van Utrecht bij uitstek geschikt,” zegt Van der Molen.

De keuze voor een nieuwe locatie kende een uitgebreide procedure. De voor de gelegenheid benoemde huisvestingscommissie stelde in samenspraak met een externe adviseur een programma van eisen op, dat via een enquête werd getoetst aan de behoeften binnen het bureau. Gestelde criteria waren onder meer kosten, duurzaamheid en goede bereikbaarheid.

“Life voldoet in vele opzichten aan die criteria. Vanwege de voorgenomen ontwikkelplannen van de gemeente in Papendorp zal de wijk bovendien enorm aan levendigheid winnen, wat de keuze voor Life als nieuwe locatie nog aantrekkelijker maakte,” aldus Van der Molen.

Berenschot is een onafhankelijk organisatieadviesbureau met 350 medewerkers wereldwijd en werkt al 80 jaar voor opdrachtgevers in de publieke sector en het bedrijfsleven. Berenschot is een Nederlands bureau met een internationale oriëntatie. Met een vestiging in de Europese hoofdstad Brussel sinds 1962 en met diverse (maatschappelijke) projecten wereldwijd.

Laatste nieuws

Evenementen