Ballast Nedam gaat 215 woningen op Strandeiland bouwen

Ballast Nedam Development heeft de eerste tender op Strandeiland Amsterdam met het project Strandeiland No1, naar ontwerp van Space&Matter, NL Architects en Zones Urbaines Sensible, gewonnen. Het betreft een project van 215 woningen, waaronder middeldure huur, koop en vrije sector, bedrijvigheid en een mobiliteitshub.

Carolien Schippers, directeur van Grond en Ontwikkeling van gemeente Amsterdam en Onno Dwars, CEO Ballast Nedam Development, tekenden de optieovereenkomst voor kavel M5M7 op het nieuw aangelegde Strandeiland.

Strandeiland is nieuwe stadswijk in het IJmeer. Het wordt met 8.000 woningen één van de grootste toekomstige wijken. Strandeiland moet een plek worden waar water de hoofdrol speelt, met een stadsstrand van 750 meter, 6 bruggen, een haven en een natuurbaai. De aanleg en ontwikkeling van het eiland gebeurt zo duurzaam mogelijk. Woningen worden met duurzame materialen gebouwd, (elektrische) fietsen en OV krijgen voorrang en het eiland moet uiteindelijk zelf energie opwekken.