Ballast Nedam doet in opdracht van CBRE GI renovatie en uitbreiding WTC Amsterdam

CBRE Global Investors heeft namens het CBRE Dutch Office Fund overeenstemming bereikt met Ballast Nedam voor de uitbreiding en renovatie van het World Trade Center Amsterdam.

Het totale project bestaat uit een uitbreiding van 32.000 m² en een volledige renovatie van 17.000 m². Er worden kantoren en voorzieningen toegevoegd volgens het huidige WTC-concept waarbij een hoogwaardig niveau van voorzieningen wordt gecombineerd met de keuze voor gebruikers tussen vaste en flexibele kantoorwerkplekken op de Zuidas.

Ballast Nedam is verantwoordelijk voor de realisatie van het project en werkt samen met technisch dienstverlener Unica voor de installaties onder aansturing van ABC Nova Real Estate Project Managers. Ballast Nedam is al gestart met de eerste werkzaamheden waarna de uitbreiding in het tweede kwartaal van 2021 zal openen.

Het project is ontworpen door PLP Architecture uit Londen in samenwerking met OZ Architects uit Amsterdam. Na de oplevering van de uitbreiding zal het WTC uit tien torens bestaan, met in totaal bijna 160.000 m² kantoorruimte. De uitbreiding voorziet in een variëteit aan gebouwvolumes voor grote en kleine huurders.

De verhuur van de uitbreiding is reeds gestart. CBRE en Van Gool Elburg ondersteunen CBRE Global Investors bij de verhuur. De uitbreiding van WTC Amsterdam is een ontwikkeling van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors.