BPD start bouw 67 woningen in Harderwijk

In Harderwijk is woensdag symbolisch de start bouw van 67 woningen in project De Laaghe Veluwe in de nieuwe wijk Harderweide gevierd.

De eerste woningen zullen het eerste kwartaal van 2018 gereed zijn. De Laaghe Veluwe is een ontwikkeling van BPD en wordt gebouwd door Reinbouw. De verkoop van fase 3 start op 29 juni.

Dick Boekhout, ontwikkelingsmanager van BPD: "Harderweide is een plek waar men graag wil wonen. Dat maken we ook op uit de snelheid waarmee de woningen in ons plan De Laaghe Veluwe zijn verkocht. Gezien het enthousiasme voor De Laaghe Veluwe zijn wij verheugd de verkoop van 32 woningen in de volgende fase versneld in verkoop te kunnen nemen."

"Harderweide betekent een nieuwe woonbeleving tussen het water, de stad en het bos. Een woonbeleving met landschappelijke allure, passend bij het karakter van de Veluwe", aldus wethouder Pieter Teeninga van de gemeente Harderwijk.

In de wijk Drielanden in Harderwijk verrijst in deelfases de nieuwe gezinswijk Harderweide met circa 1000 woningen en bouwkavels. De Laaghe Veluwe is onderdeel van Harderweide en ligt aan de zuidwestkant van Harderwijk. In het noordwesten grenst de wijk aan het Wolderwijd, het grootste randmeer van de Veluwe. In het zuiden grenst het gebied aan de Groene Zoomweg. Daarachter lopen de groene uitlopers van de Veluwe. Aan de oostzijde grenst het project aan woonwijk Drielanden.