BPD en Amvest starten versneld met 350 woningen in Elst

Gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) en Amvest (Amvest Development Real Estate) ontwikkelen samen met de gemeente Overbetuwe een nieuwe woonwijk in Elst.

In deze wijk, De Pas, komen 350 woningen waarvan de helft voor starters en mensen met lagere en middeninkomens.
De Pas is één van de ‘versnellingslocaties’ uit de Woondeal regio Arnhem-Nijmegen. In deze Woondeal maakten Rijk, provincie Gelderland en regiogemeenten afspraken om samen versneld betaalbare huur- en koopwoningen te bouwen in de regio Arnhem-Nijmegen.
Eén van de doelen van dit nieuwbouwproject in het zuidoosten van Elst is dan ook het realiseren van meer woningen voor starters en mensen met middeninkomens. Met de gemeente is afgesproken dat 30 procent van de woningen bestemd zijn voor sociale huur en 20 procent voor sociale koopwoningen. Deze koopwoningen worden onder Nationale Hypotheekgarantie gebouwd en zijn bedoeld voor starters en mensen met lagere en middeninkomens.
BPD en Amvest hebben het grootste deel van het plangebied in eigendom en krijgen een leidende rol in het ontwikkelen van dit gebied. Het bereikte akkoord vormt de basis voor de afrondende contractvorming en planvorming met de gemeente Overbetuwe.
In 2019 hebben ongeveer 200 omwonenden en andere belangstellenden meegedacht over hoe De Pas eruit zou kunnen gaan zien. BPD, Amvest en de gemeente legden de ideeën en inspiraties vast in spelregels die nu de basis vormen voor de uitwerking van de plannen.
Naar verwachting gaat het bestemmingsplan voor de nieuwe woonwijk medio 2021 in procedure. Als alles volgens plan verloopt kan in 2022 worden gestart met de bouw en in 2028 de laatste woning worden opgeleverd.