BAM schrapt dividend

BAM schrapt het dividend vanwege het coronavirus. Ook trekt het zijn verwachtingen over 2020 terug.

Dat meldt de bouwer en moederconcern van ontwikkelaar AM bij de mededelingen over de aandeelhoudersvergadering. Het dividend over 2019 bedroeg € 0,02 per aandeel. De vooruitzichten voor 2020 behelsden een beter dan 1% marge op de activiteiten.

BAM zegt dat het alles in het werk stelt om de cashpositie zoveel mogelijk te verbeteren. Het bedrijf trekt de bestaande kredietfaciliteit van € 400 mln die het heeft, volledig naar zich toe. Daarmee creeërt het bedrijf zoveel mogelijk flexibiliteit. 

BAM voert een programma uit om zoveel mogelijk cash te besparen. Kosten worden zoveel mogelijk verlaagd en evenals kapitaaluitgaven. Dit is inclusief investeringen die nog niet gecommitteerd zijn, uitgaven voor diverse programma's en externe adviseurs. Het bestuur en raad van commissarissen zal 20% van het salaris inleveren. 

Ondanks het feit dat de bouw in Nederland nog wel doorgaat, gaat het vanwege de maatregelen als gevolg van Covid-19 wel lastiger en dus langzamer. Ook merkt BAM dat toeleveringen lastiger worden. In Duitsland lopen de meeste werkzaamheden ook door. Maar in België en Ierland mag er niet meer gebouwd worden. In het VK zijn sommige bouwprojecten na een pauze weer opgestart.