BAM en Vidomes starten bouw 91 woningen in Delft

BAM Wonen is in opdracht van Vidomes gestart met de bouw van 68 appartementen en 23 eengezinswoningen aan de Van der Goes- en Van Schuijlenburchstraat in Delft.

De energiezuinige en deels nul-op-de-meter-woningen in de sociale huur komen op de locatie waar eerder 86 maisonnettewoningen werden gesloopt. Met dit project – naar het ontwerp van VD+M Architecten – transformeert de Kuyperwijk steeds meer naar een gemengde woonwijk met verschillende woningtypes, die aansluiten op de vraag binnen de sociale sector.

Vidomes bouwt in de Kuyperwijk meer woningen terug dan er stonden. Er komen woningtypes voor meerdere doelgroepen, aansluitend op de vraag in de sociale sector.

Levensloopbestendig
Alle 91 woningen worden energiezuinig gebouwd, de meeste nul-op-de-meter. Ze worden goed geïsoleerd en er komt een warmtepomp die gebruikmaakt van bodemwarmte, waardoor ze gasloos worden. Ook komen er zonnepanelen op de daken en in en bij de appartementen ook aan de balkons, evenals oplossingen als een waterberging, groene erfafscheiding en vleermuiskasten.

Daarnaast worden de woningen levensloopbestendig gebouwd. Dit betekent dat huurders – ook als ze minder mobiel zijn – langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Dat is een belangrijk punt voor de gemeente en voor Vidomes. De vraag naar levensloopbestendig wonen neemt toe door de vergrijzing en extramuralisering (het zoveel mogelijk op zichzelf laten wonen van mensen die zorg nodig hebben).

BAM Wonen verwacht de eerste woningen aan Vidomes op te leveren in het tweede kwartaal van 2021.