BAM Wonen levert 53 woningen op in Tiel

BAM Wonen is begonnen met de oplevering van 53 duurzame koopwoningen in fase 1 van Kop van Waal in Tiel.

BAM Wonen heeft de 53 woningen gerealiseerd in opdracht van ontwikkelingscombinatie De Groene Weerd CV (een samenwerking van BAM Wonen en Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings). Kop van Waal ligt nabij het rivierenlandschap en de binnenstad van Tiel.

De eerste fase bestaat uit een mix van 33 eengezinswoningen, 6 herenhuizen, 10 twee-onder-een-kapwoningen en 6 halfvrijstaande woningen. De woningen zijn ontworpen door Mulleners+Mulleners Architecten, waarbij duurzaamheid en energiezuinigheid centraal stodnen. Alle woningen worden voorzien van een warmtepomp, HR+++ glas, hebben extra isolatie en zonnepanelen. De verwachting is dat in november alle woningen in de eerste fase zijn opgeleverd.

Bijna alle woningen liggen aan het groen. Aan de buitenranden zijn dat wadi’s waar regenwater wordt opgevangen. In het hart van het plan krijgen woningen een veranda aan een autovrij park dat de Waaldijk met de omgeving verbindt.

Alle woningen van fase 1 zijn verkocht. In fase 2 met 54 woningen is het aanbod uitgebreid met extra woningtypes. Fase 3 bestaat uit tien luxe dijkvilla’s.