BAM Wonen levert 212 verduurzaamde woningen in Capelle aan den IJssel op aan Havensteder

BAM Wonen heeft 212 verduurzaamde huurappartementen in Capelle aan den IJssel opgeleverd aan woningcorporatie Havensteder.

Het gaat om appartementen gelegen aan de Karekietstraat, Reigerlaan en Alkenlaan. Door de verduurzamingsmaatregelen ervaren de bewoners een hoger wooncomfort en lagere woonlasten. Met deze ingreep wordt meer dan 80.000 m³ gas bespaard per jaar en vermindert de CO2-uitstoot met 152.640 kg/m³.

De werkzaamheden hebben ervoor gezorgd dat de bewoners in een veilige, comfortabele en duurzame woning wonen. De nadruk lag op het isoleren van de woningen. Daarnaast is er asbest verwijderd, het voegwerk hersteld, het metselwerk gereinigd en zijn de gevels voorzien van een speciale beschermlaag. Bovendien zijn alle houten kozijnen vervangen en is het houtwerk geschilderd.

Een comfortabele leefomgeving is gecreëerd door het isolatiemateriaal in de gevels te vernieuwen en hoogwaardige dakisolatie aan te brengen. Ook de kruipruimte en bergingen zijn geïsoleerd en het glas is vervangen voor HR++ glas. Bij een geïsoleerde woning is het belangrijk dat deze goed wordt geventileerd. BAM Wonen heeft daarom in ieder appartement een nieuw, individueel ventilatiesysteem en ventilatieroosters geplaatst.

Dit is het eerste project dat BAM Wonen als duurzaamheidspartner van Havensteder heeft uitgevoerd. De komende jaren werkt BAM Wonen samen met drie andere partijen in opdracht van Havensteder aan het verduurzamen van 3500 woningen in Rotterdam en omgeving.