BAM Wonen bouwt centrumplan Sassenheim voor Brookland

BAM Wonen gaat in opdracht van projectontwikkelaar Brookland het centrumplan in Sassenheim realiseren. Het plan omvat twee gebouwen met in totaal 38 huurappartementen, een Dirk van den Broek-supermarkt en enkele commerciële ruimten, een parkeerkelder en de herinrichting van een parkeerterrein.

De warmte-koudeopslagbronnen zijn geboord en in januari is gestart met het aanbrengen van de damwanden. De geplande oplevering is het eerste kwartaal van 2025. Bernjan Faber, algemeen manager van Brookland: “Het project ligt op een prominente plek in het centrum van Sassenheim. Wij voorzien in de woningbehoefte naar betaalbare huurwoningen door hoofdzakelijk middeldure huurwoningen te realiseren. Daarnaast wordt ook voorzien in sociale woningbouw.”

Centrumplan Sassenheim

Op de hoek van de Hoofdstraat, Concordiastraat en Kastanjelaan in Sassenheim komt de nieuwe vestiging van supermarkt Dirk van den Broek en een ondergrondse parkeerkelder. Boven de supermarkt ontstaan drie woonlagen met 26 appartementen. Op de hoek van de Vaartkade en de Hoofdstraat, verrijst de nieuwbouw van het tweede blok. Op de begane grond komt een commerciële ruimte met hierboven drie woonlagen met twaalf appartementen. Beide blokken worden voorzien van een daktuin waar bewoners kunnen genieten van een groene omgeving. Het parkeerterrein ter hoogte van de Concordiastraat wordt ook opnieuw ingericht. Het ontwerp  is van KVDK architecten BNA uit Noordwijk.

Zonnepanelen

Op het dak van de nieuwbouw worden zonnepanelen geplaatst voor de elektriciteitsvoorziening van de commerciële- en algemene ruimtes en appartementen. Daarnaast wordt er duurzaam gekoeld en verwarmd door een warmte-koudeopslag (WKO)-installatie. Elk appartement wordt voorzien van vloerverwarming en van een warmte-terugwinunit (WTW) voor de ventilatie. De driekamerappartementen hebben een hoogwaardig afwerkingsniveau en zijn onder andere voorzien van een luxe keuken, sanitair en wand- en vloerafwerking. In de kelder heeft elk appartement een parkeerplaats en op de begane grond een eigen berging. Beide complexen zijn uitgerust met een lift.