Avignon Capital opent Nederlands kantoor

Europese vastgoedbeleggings- en assetmanager Avignon Capital opent zijn eerste kantoor in Nederland via een strategische joint venture met Vastestate, een Nederlandse vastgoedbeheerder.

Nederland is een belangrijke markt voor Avignon Capital, dat hier de afgelopen twee jaar heeft geïnvesteerd en met de aanstelling van Jacco van Pelt zijn aanwezigheid ter plaatse heeft versterkt. Avignon beheert momenteel € 200 mln aan Nederlands vermogen en is van plan om de komende 2 jaar € 300–400 mln te investeren.

Het kantoor in Rotterdam wordt verantwoordelijk voor het beheer van de bestaande Nederlandse portefeuille van Avignon en zal zich richten op het aangaan van waardevolle beleggingen in toplocaties, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De sectorfocus ligt op kantoren, hotels, retail/recreatie, in lijn met Avignon’s ‘work play stay’-beleggingsstrategie.

Het kantoor zal worden geleid door Erwin Hebels, Floris Ledder en Jacco van Pelt, die allen over meer dan 20 jaar ervaring beschikken.

Patrick Flaton, managing partner bij Avignon Capital: ‘We zijn al enige tijd op zoek naar een kantoor in Nederland en dit was een goede beslissing om samen te werken met Vastestate. In plaats van ‘from scratch’ een team op te bouwen was het zinvol om samen te werken met een gelijkgestemde lokale speler die een gevestigde reputatie heeft en beschikt over diepgaande kennis van de markt. De vraag in de Nederlandse markt heeft zich de afgelopen jaren zeer sterk ontwikkeld en we zien een toenemende concurrentie om de beste deals te vinden. Het hebben van een team ‘on the ground’ geeft ons concurrentievoordeel en toegang tot gewilde off-market deals.’

Laatste nieuws

Evenementen