Annexum koopt woningcomplexen voor nieuw woningfonds

Annexum heeft in Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Hoofddorp en Helmond vier nieuwe woningprojecten verworven voor een nieuw te structureren woningfonds.

Vastgoedontwikkelaar Cityside Apartments is verantwoordelijk voor de transformatie van de vier voormalige kantoorgebouwen tot wooncomplexen met in totaal 288 huurappartementen.

De wooncomplexen staan aan de Zuidpoolsingel 1–309 in Alphen aan den Rijn, het Marktplein 44 in Apeldoorn, de Stationsstraat 3–67 in Helmond en Hoofdweg 616–622 in Hoofddorp. De centraal gelegen appartementen, in oppervlakte variërend van 19 tot 73 m², zijn deels sociale huurwoningen en deels vrije sector woningen. Ze zijn vooral geschikt voor starters op de woningmarkt. De appartementen zijn bij oplevering nagenoeg alle verhuurd. Het betreft duurzame transformaties; met een energie-index <1,4.

De totale investering die gedaan is voor de aankoop van deze 4 objecten bedraagt ruim € 42 mln kk. Annexum verwacht in juli te gaan emitteren met dit nieuwe woningfonds, genaamd Woningfonds Starterswoningen 1.

Nieuw woningfonds
Ceo Annexum, Huib Boissevain: ‘Deze nieuwe aankoop sluit aan bij de strategie om meer woningfondsen aan de portefeuille van Annexum toe te voegen. We zien dat steeds meer beleggers interesse hebben om indirect in woningen te investeren. Deze vorm van investeren biedt relatief lagere instapbedragen, dan wanneer men zelf een beleggingswoning koopt. We zien daarnaast, bij de eerdere woningfondsen die we de afgelopen jaren zeer snel plaatsten, dat beleggers vooral graag in starterswoningen investeren. Daarom bieden we nu, met Woningfonds Starterwoningen 1, de mogelijkheid om te investeren in een woningfonds dat zowel relatief toegankelijk is als ook de benodigde spreiding biedt. Ook zijn we weer op zoek naar nieuwe beleggingsobjecten. We kijken uit naar zowel supermarkten als woningen en zorgvastgoed.’