Amvest Residential Core Fund levert 411 huurwoningen op in Delft, Leiden en Rotterdam

Het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) heeft in april 411 woningen opgeleverd aan huurders.

Het gaat om woningen in Volt in Delft, het Gortercomplex in Leiden en de Koningslaan in Rotterdam. Tijdens de overdracht van de sleutel aan de huurders werd 1,5 meter afstand gehouden. De opleveringen passen binnen de missie van Amvest om bij te dragen aan goed functionerende en gevarieerde wijken waar iedereen zich thuis voelt.

 

Volt Delft

De oude spoorzone in Delft transformeert de komende jaren tot een nieuw stadsdeel. Volt bestaat uit drie gebouwen met in totaal 130 appartementen in diverse prijsklassen, een ondergrondse garage met 59 parkeerplaatsen en circa 1400 m² commerciële ruimte in de plint. Het is een duurzaam complex met zonnepanelen en een WKO installatie. Ook zijn alle algemene ruimten nagenoeg energieneutraal.

 

Gortercomplex in Leiden

Op 25 april heeft Amvest fase 2 van het Gortercomplex in Leiden opgeleverd aan de huurders. Het Gortercomplex is een renovatie van het monumentale voormalige TNO-kantoorgebouw. Daarnaast zijn er twee nieuwe woontorens met ondergrondse bergingen en een parkeerkelder gerealiseerd. Het Gortercomplex bestaat in totaal uit 213 appartementen, waarvan 150 in het middensegment en 159 parkeerplaatsen. Eind april volgt de oplevering van de laatste fase van 69 woningen. Het Gortercomplex is onderdeel van de transformatie van het campusachtige Boerhaavegebied in Leiden.

 

De Koningslaan in Rotterdam

Dit complex is gelegen op de hoek Koningslaan en Verhagenstraat in de wijk Het Lage land, nabij alle dagelijkse voorzieningen, uitvalswegen en groen. Het voormalige pand van een Peugeot-dealer heeft plaats gemaakt voor een nieuw appartementengebouw. Op 24 april zijn er 68 huurwoningen in het middensegment opgeleverd aan de huurders. Bij het complex zijn 79 parkeerplaatsen aanwezig, waarvan er 30 zijn voorbereid voor elektrisch parkeren. Het complex beschikt over een warmte-koudeopslaginstallatie (WKO) en op het dak zijn zonnepanelen geplaatst ten behoeve hiervan. De huurappartementen in het middensegment variëren in grootte van 80 tot 102 m² woonoppervlak. Alle woningen beschikken over een buitenruimte of dakterras.