Altera verkoopt retailpark Utrecht aan Abrdn

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed heeft eind december 2021 haar vastgoed aan Kaap de Goede Hooplaan in Utrecht verkocht aan een Abrdn fonds.

Het retailpark, met 11 units, aan Kaap de Goede Hooplaan is volledig verhuurd aan onder andere Goossens, Hartog Wonen, Swiss Sense en X2O. Het is onderdeel van woonboulevard Utrecht (Kanaleneiland) met ruime gratis parkeergelegenheid voor de deur. Het meubelcentrum ligt in het zuiden van de stad Utrecht naast de Ring (A12) op de aanrijroute naar Ikea en behoort daarmee tot het drukst bezochte gedeelte van de woonboulevard.

Via het aan- en verkoopprogramma, de verhuur- en verduurzamingsactiviteiten heeft Altera haar portefeuille in 2021 verder versterkt en in lijn gebracht met haar beleggingsstrategie. Deze is volledig gericht op investeringen in het segment van de dagelijkse boodschappen. Altera vindt dit een stabiel segment in de winkelmarkt en een belegging die vooral heel goed past bij institutionele beleggers: een hoger direct rendement, duurzaam en minder gevoelig voor e-commerce en conjunctuurgolven.

Erwin Wessels, Cio Altera: “Altera heeft het winkelvastgoed in Utrecht ruim 20 jaar in bezit gehad. Ingegeven door onze beleggingsstrategie van het winkelfonds was dit voor ons het juiste moment om afscheid te nemen van deze uitstekend gelegen PDV/GDV locatie. Wij zijn dan ook verheugd met deze transactie waardoor binnen het winkelfonds Food & Convenience nóg dominanter wordt”.

Altera werd bij de totstandkoming van de verkoop geadviseerd door Cushman & Wakefield en Dentons. Koper werd bijgestaan door Colliers.