Aedifica ontwikkelt zorgresidentie in Almere

Aedifica breidt zijn Nederlandse ontwikkelingspipeline verder uit met een nieuw bouwproject in een groene woonwijk in Almere.

Aedifica investeert € 9 mln in de ontwikkeling van een zorgresidentie voor 28 bewoners met hoge zorgbehoeften en 10 bewoners die zelfstandig willen wonen met zorg en diensten op aanvraag. De bouw van het complex aan de Kalenderweg 3 in Almere start eind 2020, en het zal naar verwachting in de loop van Q1 2022 worden opgeleverd. Het energie-efficiënte gebouw (gecertificeerd door GPR) zal een energielabel A krijgen.

Op 14 september heeft Aedifica Nederland de grond gekocht. De conventionele aanschaffingswaarde bedraagt € 2,5 mln. Aedifica voorziet een budget van € 6,5 mln voor de nieuwbouw.

Het complex zal worden geëxploiteerd door Lang Leve Thuis, een Nederlandse private woon–zorgorganisatie met nu vijf locaties in Bosch en Duin, Almelo en Almere. In kleinschalige woon–zorglocaties biedt de organisatie 24 uur per dag hoogwaardige zorg aan ouderen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen.

De zorgresidentie zal verhuurd worden op basis van een nieuwe, niet-opzegbare triple net huurovereenkomst met een looptijd van 20 jaar. Het initiële nettohuurrendement zal na oplevering 5,5% bedragen.