Aedifica investeert in centrum geestelijke gezondheidszorg in Epen

Het Belgische Aedifica investeert €10 mln in U-center Epen, een centrum voor geestelijke gezondheidszorg in de Zuid-Limburgse plaats. Het initiële nettohuurrendement bedraagt 6%.

U-center is een centrum voor intramurale geestelijke gezondheidszorg dat gelegen is in Epen, een deel van de gemeente Gulpen-Wittem, op 20 km van Maastricht en Aken (Duitsland). Het gebouw dateert van 1978 en werd in 2008 compleet herontwikkeld tot centrum voor geestelijke gezondheidszorg.

Het zorgcentrum biedt plaats aan 59 patiënten en behandelt personen met klachten op het vlak van depressie, trauma, angst, verslaving en andere psychische stoornissen. Door het aanbod van zowel een Nederlandstalig als Engelstalig behandelingsprogramma en de strategische ligging van het centrum in het zuiden van de provincie Limburg, trekt U-center een divers internationaal publiek aan van personen uit Nederland, België, Duitsland en het Groothertogdom Luxemburg.

Stefaan Gielens, CEO van Aedifica, stelt: “We zijn bijzonder verheugd om de acquisitie aan te kondigen van een centrum voor geestelijke gezondheidszorg in Epen. We investeren €10 mln een modern gebouw dat plaats biedt aan 59 patiënten die professionele intramurale zorg nodig hebben voor psychische stoornissen en verslavingen. Aedifica, genoteerd aan zowel Euronext Brussel als Amsterdam, investeert dankzij deze acquisitie in de verbreding van haar zorgvastgoedportefeuille en zorgt op die manier voor een verdere diversificatie.”