Adelaer biedt toegang tot fintech-platform van FinLoop voor vastgoedfinanciering

Bemiddelaar in vastgoedfinancieringen Adelaer heeft een exclusieve overeenkomst gesloten om het € 5 miljard grote pan-Europese fintech-platform van FinLoop in de Benelux te gebruiken.

Door het terugtrekken van de banken is er een groeiend financieringstekort ontstaan, waardoor projecten die essentieel zijn om toekomstige bouwdoelstellingen in Nederland te behalen niet gefinancierd kunnen worden. Dat tekort wordt door Adelaer geschat op € 3 miljard per jaar.

Daan Reekers, oprichter en Chief Commercial Officer van Adelaer, zegt: ‘De commerciële vastgoedsector heeft dringend behoefte aan een manier om de groeiende financieringskloof te dichten die is ontstaan door de geleidelijke terugtrekking van traditionele banken in Nederland.’

Adelaer denkt dat het nieuwe FinLoop-platform het model kan worden voor een toekomstige digitale Nederlandse vastgoedbank. Adelaer gaat volgens Reekers van ongeveer honderd naar 1300 providers van vastgoedfianciering. CEO Maurits van Bouwdijk Bastiaanse van Adelaer speekt van een ‘zoekmachine’ die past in de voortgaande digitalisering van Adelaer.

Het volume aan commerciële vastgoedleningen in Europa dat via het FinLoop-platform zijn afgesloten is in de loop van de Covid-19-pandemie snel gegroeid. Dit jaar alleen al heeft FinLoop het volume aan verstrekte leningen zien groeien van ongeveer € 400 miljoen in het eerste kwartaal tot € 5,0 miljard in 2021. Op dit moment zijn 1500 bank- en alternatieve kredietverstrekkers op het platform geregistreerd en biedt het financiering voor ambitieuze projecten en sectoren die het hardst zijn getroffen door de pandemie, zoals hotels, winkels en kantoren, met name in de Duitstalige markten.