ActivumSG richt pijlen op hotelvastgoed

ActivumSG heeft € 550 mln aan kapitaal opgehaald en wil dat aanwenden voor het aankopen van distressed vastgoed in onder meer Nederland. Hier zijn onder meer VanWonen en Odyssey Hotel Group verworven.

Het fonds richt zich op distressed vastgoed dat gebaat is bij liquiditeit dat nodig is voor herontwikkeling.

Het ActivumSG Real Estate Fund VI is inmiddels gesloten. Het heeft € 550 mln aan vermogen van internationale investeerders opgehaald voor een pan-Europees fonds gericht op investeringen in vastgoedmarkten in moeilijkheden. Inmiddels is 50% van dit vermogen al gecommitteerd aan investeringen. Die investeringen hebben de lokale teams van ActivumSG meestal off-market kunnen afsluiten.

Het fonds richt zich voornamelijk op Duitsland, Nederland, Spanje, Portugal en het VK. Vooral hotels staan op het netvlies van het fonds aangezien ActivumSG denkt dat de hotelmarkt na deze periode weer stevig zal opveren. Gezien de problemen in die markt zijn er nu echter goede aankoopmomenten.

In dat licht heeft ActivumSG inmiddels de Nederlandse Odyssey Hotel Group verworven en Nobu Hotel Barcelona. Odyssey Hotel Group is onder meer bekend van de hotelontwikkeling Aloft in Leidsche Rijn Centrum. Al eerder werd bekend dat ActivumSG ook de nieuwe aandeelhouder is van de Nederlandse woningontwikkelaar VanWonen.

Private equity manager ActivumSG heeft voor dit zesde fonds 70% van haar investeerders in voorlopers van dit fonds kunnen interesseren en 11 nieuwe investeerders. Volgens Annemarie Manning, hoofd business Development en investor relations van ActivumSG geeft aan dat er in de tweede helft van dit jaar waarschijnlijk een nieuw fonds in de markt geplaatst gaat worden.