Accresco transformeert kantoor naar studentenstudio’s

Accresco Vastgoed transformeert een leegstaand kantoorgebouw in Rotterdam naar Vitro, 87 studentenstudio’s voor de verhuur.

Boven op het bestaande gebouw zijn drie lagen nieuw in aanbouw. Vitro staat aan de Glashaven in de Stadsdriehoek in Rotterdam.

Vitro (glas in het Latijn) omvat 87 studentenstudio’s met een oppervlakte van 20–40 m². Iedere studio heeft een eigen keuken, badkamer en woon-/slaapgedeelte. Tevens zijn er een gezamenlijke wasruimte en dakterras aanwezig en heeft iedere student een eigen berging in de kelder.

De studio’s zijn zowel beschikbaar voor shortstay – maximaal 6 maanden lang in een gemeubileerde studio – als longstay. In het laatste geval wordt de studio (deels) gestoffeerd opgeleverd en mag de student de hele studieduur blijven.

Accresco Vastgoed is een Rotterdamse ontwikkelaar die zich richt op vernieuwing en verbetering van lege of verweesde plekken. Het transformeerde al eerder in Rotterdam een leegstaand klooster (Middelland), een oude kerk (Hillegersberg) en een leegstaand kantorencomplex (Prinsenland) tot huurwoningen, die ook in eigen beheer blijven. Ook ontwikkelt Accresco op dit moment Salix, een nieuwbouwcomplex in Rotterdam-Schiebroek.