Aberdeen koopt voor het eerst Nederlandse woningen

Aberdeen Standard Investments heeft 56 vrije sectorappartementen in stadsontwikkelingsproject Oostenburg in Amsterdam gekocht.

Aberdeen Standard Investments en projectontwikkelaar Vorm hebben op 18 november een overeenkomst getekend voor de financiering en bouw van woonblok 14 en 15 in het nieuwe stadsontwikkelingsproject Oostenburg te Amsterdam. Aberdeen Standard Investments koopt de woningen in opdracht van het Duitse Readi-fonds.

De aankoop is een eerste samenwerking tussen Aberdeen Standard Investments en Vorm. Sander van der Wolf, teamleider Oostenburg bij Vorm: ‘Wij kunnen Oostenburg niet bouwen zonder coalities te vormen met nieuwe partners. Mogelijk is dit het begin van een grotere samenwerking tussen Vorm en Aberdeen.’

Oostenburg is een voormalig industrieel werkterrein in het centrum Amsterdam, waar ooit grote machines en scheepsmotoren werden gebouwd. Hier komt nu een woonwijk. Blok 14 en 15 behoren tot het sluitstuk van het grootschalige project, waarvan de bouw in het eerste kwartaal van 2021 van start moet gaan.

BNP Paribas adviseerde Aberdeen bij deze transactie.