Aberdeen koopt distributiecentrum van Borghese Logistics in Zeewolde

Aberdeen heeft een nieuw te bouwen distributiecentrum in Zeewolde aangekocht waarvoor al een huurder is gevonden.

De belegger sloot een een turnkey koopovereenkomst met ontwikkelaar Borghese Logistics.

De aankoop is de derde belegging in Nederland voor het snel groeiende Europese logistieke vastgoedfonds ASELI (Aberdeen Standard European Logistics Income) in minder dan een jaar. Ontwikkelaar Borghese Logistics is in augustus dit jaar op businesspark Trekkersveld III begonnen met de bouw van het distributiecentrum. De oplevering staat gepland voor mei 2019.

Het distributiecentrum voldoet aan de eisen die de huurder stelt aan duurzaamheid, kwaliteit en bereikbaarheid. Het totale bruto vloeroppervlak bedraagt circa 36.250 m², waarvan 35.000 m² bedrijfsruimte en 1250 m² kantoor. Voor het gehele logistieke centrum is een huurovereenkomst gesloten met Aalberts Integrated Piping Systems.

Borghese Logistics is specialist in het ontwikkelen van logistiek vastgoed, met uitgebreide ervaring in geconditioneerde opslag voor onder andere de food-sector.

Aberdeen Standard Investments heeft zich laten adviseren door M2 Real Estate (commercieel), DLA Piper (juridisch) en Royal Haskoning (technisch). Borghese Logistics liet zich adviseren door CMS Derks Star Busmann.