Aandeelhouders Heijmans akkoord met dividend

In de woensdag 14 april gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Heijmans is ondermeer besloten over de hoogte van de dividenduitkering. Ook is de benoeming van een nieuw lid van de Raad van Commissarissen goedgekeurd.

Dividend
De raad van bestuur van Heijmans heeft voorgesteld om over het boekjaar 2020 een dividend uit te keren van € 0,73 per (certificaat van een) gewoon aandeel in contanten of, ter keuze van de aandeelhouder of certificaathouder, in de vorm van (certificaten van) gewone aandelen. Dit voorstel is goedgekeurd. De betaalbaarstelling van het dividend en of de levering van de (certificaten van) aandelen vindt plaats op 14 mei 2021.

Nieuw commissaris
De heer A.E. (Arnout) Traas is benoemd tot commissaris van Heijmans voor een periode van vier jaar, die aanvangt per heden en eindigt na afloop van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2025. Arnout Traas is van 2001 tot 2011 werkzaam geweest bij FrieslandCampina, in zijn laatste functie daar als directeur M&A, en daarna tot april 2020 als CFO bij ForFarmers. Daarnaast heeft hij verschillende toezichthoudende functies bekleed. 

Machtiging rvb tot uitgifte aandelen
De machtiging van de aanwijzing van de raad van bestuur als bevoegd orgaan tot uitgifte van gewone aandelen is verlengd voor de duur van 18 maanden vanaf heden. De bevoegdheid is beperkt tot 10% van het per heden geplaatste aandelenkapitaal, alsmede 10% daarvan indien de uitgifte plaatsvindt in het kader van een fusie of overname dan wel het aangaan van een strategische alliantie.