Aan de Stegge Twello realiseert hoofdkantoor Jarola

Aan de Stegge Twello start aan het eind van dit jaar met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor voor Jarola in Coevorden.

Het betreft de tweede fase in de optimalisatie van de huisvesting voor Jarola in Coevorden. In 2021 leverde Aan de Stegge Twello fase één op, een nieuw logistiek bedrijfsgebouw met kantoorruimten. Het nieuwe hoofdkantoor wordt gerealiseerd aansluitend op de bestaande locatie op bedrijventerrein Leeuwerikenveld II. De oplevering staat gepland voor het najaar van 2025.

Jarola is een verkoop- en handelsplatform voor de technische markt.

Het plan voor het drielaags hoofdkantoor omvat 2.700 m², bestaande uit 890 m² begane grondvloer, 895 m² eerste verdieping en 920 m² op de tweede verdieping. Het kantoor krijgt een open entree, met vide over de drie lagen, trappen en loopbruggen die links en rechts met elkaar verbinden. Vanuit het entreegebied komen er via raampartijen zichtlijnen naar het bestaande logistieke centrum. Het bouwplan is ontwikkeld in samenwerking met Palazzo architecten en JVZ Ingenieurs.

Het nieuwe hoofdkantoor is ontwikkeld volgens de duurzaamheidsmethode GPR Gebouw, waarbij het gebouw wordt beoordeeld op de thema’s energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. De bouwkundige en installatietechnische aspecten van het gebouw zijn door assessor Duvast beoordeeld op een 8,0. Er worden diverse duurzame bouwmaterialen toegepast, energiezuinige verlichting, de installatie wordt aangesloten op het bestaande bodembronnensysteem en er wordt een grijswatersysteem toegepast. Voor de materialen worden onder andere cradle core buitengevelpanelen, circulair staal voor de hoofddraagconstructie en gerecyclede dakisolatie gebruikt.