ASR verkoopt deel Winkelhart Etten-Leur aan Lenferink

ASR Real Estate heeft het niet-overdekte deel van Winkelhart Etten-Leur verkocht aan de Lenferink Groep Zwolle.

Dit betreft drie bouwblokken met een totaal vloeroppervlak van meer dan 17.000 m² die deel uitmaakten van een van de door ASR Real Estate gemanagede mandaten.

De 40 retailers die gehuisvest zijn in dit deel van het winkelcentrum variëren van horeca en fashion tot convenience. Het aansluitende, overdekte deel van Winkelhart Etten-Leur is eigendom van winkelbelegger Wereldhave. In 2018 heeft ASR Real Estate diverse nieuwe retailers aangetrokken en meerdere contracten met zittende retailers verlengd.

Carlus Lenferink, ceo van Lenferink Groep Zwolle: “Deze acquisitie vraagt natuurlijk naast lef vooral om een langetermijnvisie in de huidige retailmarkt. Wij kopen en ontwikkelen vanuit een beleggersvisie, niet voor de hit-and-run.’ Emiel Brink, cio van Lenferink Groep Zwolle, vult aan: ‘Winkelhart Etten-Leur heeft een goede mix van winkels met zowel een centrum- als een regiofunctie én regionale aantrekkingskracht. We hebben veel vertrouwen in het verhuurpotentieel van deze locatie met deze omvang.’

ASR Real Estate is bij de verkoop commercieel geadviseerd door Cushman & Wakefield en juridisch door Houthoff. Lenferink Groep Zwolle is in deze transactie commercieel bijstaan door M2 Capital Real Estate en Assets.nl en juridisch door het Notarieel en Benthem en Gratama Advocaten.