AM start verkoop 56 appartementen in Breda

Gebiedsontwikkelaar AM is gestart met de verkoop van 56 appartementen in het noordelijk gelegen deel van de gebiedsontwikkeling Drie Hoefijzers in het centrum van Breda.

Deze koopappartementen zijn onderdeel van het markante gebouw Hendric, dat ook 68 huurappartementen omvat.

Het voormalige brouwerijterrein Drie Hoefijzers wordt in een aantal jaar getransformeerd naar een leefgebied met stedelijke allure. Drie Hoefijzers bestaat uit twee deelgebieden: het zuidelijke deel, rondom het Ceresplein en de Oranjesingel, is opgeleverd en bewoond. Het noordelijke deel, het gebied aan de Stationslaan, is in ontwikkeling en bestaat uit verschillende deelgebieden met appartementen en woningen. Het appartementengebouw Hendric staat tegenover De Faam op de kruising van de Stationslaan en Terheijdenstraat.

Hendric, genoemd naar Hendric van den Corput, oprichter van de brouwerij in 1538, is een appartementengebouw met 56 koop- en 68 vrije sector huurappartementen van zes tot tien verdiepingen rondom een groene binnentuin, de Grand Court. In het ontwerp van het gebouw is een aantal schuin weglopende gevellijnen toegepast, die het gebouw een eigentijdse aanblik geven en die eveneens de relatie tussen het Faamplein en het spoorlandschap benadrukken. Het ontwerp komt van Nouwensroovers Architectuur uit Eindhoven.

Het woningaanbod bestaat uit verschillende woningtypes, waarbij de grootte varieert van 74 tot 160 m². Prijzen zijn € 276.000–575.000 von. Voor elke woning is er een eigen berging en parkeerplaats in de parkeergarage onder het gebouw. De appartementen in Hendric zijn goed geïsoleerd, duurzaam en toekomstbestendig. Alle woningen in Drie Hoefijzers worden aangesloten op het duurzame stadsverwarmingsysteem van Ennatuurlijk. Alle appartementen beschikken over vloerverwarming en gebalanceerde ventilatie met warmterugwinning en op het dak zijn zonnepanelen geïnstalleerd. De bouw is in handen van BAM Wonen en deze start naar verwachting na de zomervakantie.