AM start realisatie 303 huur- en koopwoningen in Amstelveen

Gebiedsontwikkelaar AM start vandaag met de realisatie van woongebouw Hollandse Meesters in Amstelveen.

Het woongebouw is duurzaam en telt 303 huur- en koopwoningen. Het plan biedt met een mix van zowel middeldure- als vrijesectorwoningen een nieuw thuis voor verschillende doelgroepen. Belegger Redevco is afnemer van de 172 huurwoningen. Ruim 75% van de 131 koopwoningen is reeds verkocht. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 20 juni verricht de Amstelveense wethouder Floor Gordon van ruimtelijke ordening de officiële handeling. Hierbij wordt gezamenlijk met vertegenwoordigers van AM, Redevco en BAM Wonen een kleurrijk geschilderde prefab betonnen funderingspaal de grond in gebracht. Floor Gordon: ‘Na jarenlange voorbereidingen is het gelukt om een goede mix aan woningen toe te voegen in een prachtig gebouw.’

Well for residential

Uniek aan Hollandse Meesters is dat het als eerste én enige project in Nederland deelneemt aan het nieuwe Well for residential programma van het International Well Building Institute (IWBI). Daarmee wordt prioriteit gegeven aan gezondheid, comfort en welzijn van de bewoners.

Hollandse Meesters, vlak bij het Stadshart van Amstelveen, is ontworpen door Rijnboutt Architecten. Het gebouw kent een basis met daarop twee torens, een toren met vijftien verdiepingen voor de koopwoningen en een toren met zeventien verdiepingen voor de huurwoningen. Onder het gebouw bevindt zich een tweelaagse stallingsgarage met 207 plaatsen voor auto’s, gemeenschappelijke fietsenstallingen en deelmobiliteit. 

Delen en ontmoeten

Het woonconcept wordt gekenmerkt door delen en ontmoeten. Er komen Friendswoningen, een gedeelde huiskamer, een gemeenschappelijke binnentuin en dakterrassen. Verder komt er een commerciële ruimte, speciaal voor bewoners en omwonenden. 

Het gebouw is opgezet in U-vorm met een open oriëntatie op de naastgelegen groene singel met water. Dit parklandschap wordt doorgetrokken als een groene loper naar de binnentuin en het groen op de gevels.

Laatste nieuws

Evenementen