ABB levert tweede fase nieuwbouwproject De Kreek op

ABB Bouwgroep heeft alle 116 woningen in fase 1 en 2 opgeleverd van de nieuwe Cittaslow-woonwijk De Kreek in Den Hoorn.

Halverwege 2019 begon ABB Bouwgroep met de bouw van de groene woonwijk met in totaal 140 woningen, verdeeld over drie fasen. Naar verwachting wordt fase 3, met daarin uitsluitend koopappartementen, halverwege 2021 opgeleverd. In fase 1 en 2 van De Kreek zijn zowel koop- als huurwoningen gerealiseerd. Deze week zijn de laatste huurwoningen in fase 2 opgeleverd aan woningcorporatie Wonen Midden-Delfland.

In de laatste fase worden 24 koopappartementen gerealiseerd. ABB Bouwgroep ontwikkelde het plan, maar Bouwbedrijf Frans Vink en Zonen zorgt voor de bouw van het appartementencomplex. Alle appartementen zijn verkocht.

De Kreek een Cittaslow-woonwijk, wat betekent dat er veel aandacht is besteed aan duurzaamheid, biodiversiteit en het voorkomen van wateroverlast. De woonwijk is groen en waterrijk. De woonwijk is opgedeeld in drie delen, die van elkaar gescheiden zijn door groene gebieden. Om de biodiversiteit te vergroten wordt ook nog een bloemenlint aangelegd voor bijvoorbeeld bijen en vlinders.