Januari allerminst sober voor retailsector

De laatste week van januari stond bol van de gemelde transacties in ‘retail-land’.

Kroonenberg Groep kon meerdere transacties sluiten in winkelcentrum de Gansehof in Coevorden.

Voor Syntrus Achmea was het eveneens een feestelijke week. Met het sluiten van vier nieuwe huurovereenkomsten in Makado Beek, is dit winkelcentrum – onderdeel van het Achmea Dutch Retail Property Fund – vrijwel volledig verhuurd.

In Haarlem ziet men kansen voor het voormalige V&D-pand, dat als laatste grote huurder Hudson’s Bay kende. 3W en AT Capital zijn van plan het volledige pand te herontwikkelen naar een mixed-use gebouw.

‘De eerste klap is een daalder waard’, dat moeten ze gedacht hebben bij Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting uit Utrecht, toen zij in januari fris begonnen met een grote verhuurtransactie op de Ptolemaeuslaan 40 in Utrecht (1915 m²) en de aankoop van de Euclideslaan 101–149 (3095 m²) op kantorenpark Rijnsweerd. De Ptolemaeuslaan werd collegiaal verhuurd met Cushman & Wakefield aan ingenieursbureau RPS. CBRE adviseerde de verkopende partij in de verkooptransactie van het kantoorgebouw aan de Euclideslaan 101–149 en Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting adviseerde samen met Pact Advocaten de kopers, AT Capital en Emro Real Estate.

Onder meer bovengenoemde transacties zijn terug te vinden in de datasheet van week 4 van PropertyNL. In het wekelijkse overzicht met grotere transacties staan zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed, en is ook plaats voor uitgegeven leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.