Prowinko, de Nijs en De Jong kopen oud KPMG-gebouw Amstelveen

Commerz Real Investmentgesellschaft heeft het 58.000 m² grotendeels leegstaande voormalige kantoorgebouw van KPMG aan de Burgemeester Rijnderslaan verkocht aan M.J. de Nijs en Zonen, ProWinko Nederland en De Jong Groep.

Deze partijen willen 40.000 m² aan woonruimte creëren, oftewel meer dan 300 appartementen (koop en huur) variërend in grootte van 46 m2 tot 288 m2. Het meest oostelijke deel van het pand blijft in gebruik als regionaal hoofdkantoor van IT-bedrijf ATOS.

De gemeente heeft inmiddels de benodigde vergunningen verleend.

De planning is om in het eerste kwartaal van 2018 te starten met de werkzaamheden, die uitgevoerd zullen worden door bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen. Winfred de Nijs, directeur van  M.J. de Nijs en Zonen: ‘De woningdruk in de regio, Groot Amsterdam waar Amstelveen onder valt, is op dit moment erg groot. Door het gebouw om te vormen naar voornamelijk woningen komen we tegemoet aan de toenemende vraag. Deze nieuwe bestemming is precies wat de stad Amstelveen op dit moment nodig heeft.’

Het oude KPMG-gebouw is lang door media en anderen gebruikt als het ultieme voorbeeld van onnodige leegstand. KPMG ontwikkelde op steenworp afstand een nieuw gebouw en liet het ooit speciaal voor de organisatie ontwikkelde gebouw leeg achter.