Ook woningen en hotel in Ringersfabriek

BPD  en  Boei willen in een jointventure gezamenlijk de Ringersfabriek in Alkmaar herontwikkelen. Behalve een Chocolate Experience, horeca en bedrijfsruimte komen er ook 20 tot 45 woningen en een hotel in het historische gebouw op Overstad.

BPD (onderdeel van Rabo Vastgoedgroep) is de eigenaar van de Ringersfabriek en erfgoedontwikkelaar Boei (met Rabo Vastgoed als 1/5de aandeelhouder)  zal optreden als supervisor van de restauratie. Het beoogde woningbouwprogramma omvat tussen de 20 en 45 huur- of koopappartementen. Besprekingen met Ict-bedrijf Triple IT uit Alkmaar, die in beeld is voor circa 2000 m² kantoorruimte, zijn nog gaande. Als dit leidt tot een huurintentie, blijft er plek voor circa 20 woningen in de Ringersfabriek. Zonder Triple IT kunnen dat er meer dan 40 worden.

De ruimte voor woningen in de Ringersfabriek werd gevonden door minder commercie en horeca op de begane grond dan voorzien in eerdere fases. De Chocolate Experience blijft even groot als in de eerste plannen. Het Dobla hoofdkantoor en het Dobla Innovation Center kunnen verhuizen naar de begane grond, naast de chocolate experience, en ook de toekomstige Pastry Academy (Culinair Centrum Beverwijk) mag rekenen op een plek op die vloer. Voor een chocoladewinkel en ondersteunende horeca wordt circa 1000 m2 gereserveerd. Op de begane grond resteert dan nog circa 1000 m² aan bedrijfsruimte die nadere invulling behoeft. Op hogere verdiepingen komt het hotel. In totaal omvat de Ringersfabriek circa 15.000 m².

De komende weken willen alle partijen hierover finale overeenstemming bereiken en afspraken in overeenkomsten vastleggen.