Roelie van Wijk-Russchen benoemd tot lid RvC van Altera

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed heeft bekendgemaakt dat op 24 juni 2020 door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders is besloten Roelie van Wijk-Russchen te benoemen tot lid van de Raad van Commissarissen.

Zij volgt Johan van der Ende op, die na twee termijnen per gelijke datum afscheid neemt als lid van de Raad van Commissarissen. Johan van der Ende was acht jaar commissaris van Altera.

Roelie van Wijk heeft meer dan 25 jaar ervaring als bestuurder, onder meer op het gebied van beleggingen en het vlak van duurzaamheid binnen alle asset categorieën. Van januari 2018 tot maart 2020 was zij Global Head of Responsible Business & Public Affairs bij Aegon AM. Daarvoor was zij meer dan elf jaar CEO van TKP Investments BV (TKPI). De eerste vijf jaar was zij daarnaast ook directielid van TKP Pensioen BV (TKP). Daarvoor bekleedde zij tal van senior beleggings- en managementfuncties in de financiële sector, onder meer bij SNS AM, Philips Pensioenfonds, PGGM en ABNAMRO MeesPierson en een niet-uitvoerende bestuursfunctie bij het Spoorwegpensioenfonds.

Momenteel vervult zij diverse functies, waaronder als extern lid van de beleggingscommissie van Pensioenfonds PMT en lid van de Raad van Toezicht  van het Fries Museum en Keramiek museum Princessehof.

Met haar achtergrond en profiel is de Raad van Commissarissen van Altera compleet. De Raad bestaat nu uit Guus Hoefsloot (voorzitter), Heino Vink en Roelie Van Wijk-Russchen.