Samenwerkingsovereenkomst voor Centrumplan Almere Buiten getekend

ALMERE - De samenwerkingsovereenkomst voor het Centrumplam Almere Buiten is ondertekend door AM Vastgoed, ING Real Estate en Kaystaete. In totaal zal circa 20.000 m[sup]2[/sup] aan winkels worden toegevoegd, waarvan de helft in de vorm van grootschalige winkels op het huidige parkeerterrein tussen Buitenmere en Doemere. In Buitenmere worden vooral kleinere winkels toegevoegd. De toevoeging aan maatschappelijke voorzieningen en leisure bedraagt circa 10.000 m[sup]2[/sup].

ALMERE - De samenwerkingsovereenkomst voor het Centrumplam Almere Buiten is ondertekend door AM Vastgoed, ING Real Estate en Kaystaete. In totaal zal circa 20.000 m2 aan winkels worden toegevoegd, waarvan de helft in de vorm van grootschalige winkels op het huidige parkeerterrein tussen Buitenmere en Doemere. In Buitenmere worden vooral kleinere winkels toegevoegd. De toevoeging aan maatschappelijke voorzieningen en leisure bedraagt circa 10.000 m2.

Voorts zullen ongeveer 300 woningen, met name in de vorm van appartementen boven de nieuwe winkels, en nieuwe parkeervoorzieningen worden gebouwd.
De gemeente heeft in december 2004 ingestemd met het ontwikkelingsplan, nu wordt overgegaan tot de bouwplanontwikkeling. Voorafgaand aan de bouwplanontwikkeling wordt nog een masterplan opgesteld door de gemeente Almere in samenwerking met de betrokken partijen. Hierin worden nadere afspraken met de marktpartijen gemaakt over de fasering van de bouw, welke soort winkels en voorzieningen er komen en waar en hoe gaan de gebouwen en winkels er straks uitzien. Het masterplan zal in het voorjaar van 2005 aan het college en de gemeenteraad ter besluitvorming zal worden voorgelegd.
.