Heembouw en Kennemerland ontwikkelen woonproject Westend

Heembouw en Kennemerland Beheer ontwikkelen gezamenlijk het woonproject Westend in Roelofarendsveen.

Aan de rand van het centrum van Roelofarendsveen, aan de Braassemdreef, worden onder de naam “Wonen in Westend” op drie eilanden 236 woningen gerealiseerd. Verschillende woningtypen, midden in de natuur tussen een rijkdom aan bomen, planten, velden en omgeven door heel veel water. Het stedenbouwkundig plan van de hand van Christoph Architekten uit Berlijn is speels opgezet, en veel van de woningen komen aan het water te liggen.
 
Er ontstaat een duurzame wijk, gasloos, met deels nul-op-de-meter-woningen en deels zeer energiezuinige woningen. Wonen in Westend betreft het gebied tussen de lintbebouwing aan het Westeinde in Roelofarendsveen en de Braassemerdreef.
Heembouw en Kennemerland Beheer bezitten elk een deel van de gronden waarop zij zelf hun eigen woningen zullen gaan ontwikkelen. De grondexploitatie wordt gezamenlijk uitgevoerd.
 
Op 10 oktober zullen tijdens een informatie-avond de plannen voor woonproject Westend onthuld. Hier wordt het stedenbouwkundig plan gepresenteerd en zullen Heembouw Wonen en Kennemerland Beheer de bezoekers informeren over hun eigen woningprogramma.