Cairn en Impact starten herontwikkeling The Cloud

Cairn Real Estate en Impact Vastgoed zijn begonnen met de werkzaamheden van de grootschalige renovatie van het kantoorgebouw The Cloud in Amsterdam.

Cairn Real Estate en Impact Vastgoed zijn begonnen met de werkzaamheden van de grootschalige renovatie van het kantoorgebouw The Cloud in Amsterdam.

The Cloud heeft een vloeroppervlak van 22.700 m² en 195 parkeerplaatsen in een eigen ondergelegen parkeergarage. Oplevering wordt verwacht in het 2e kwartaal van 2017.

The Cloud, waar eerder de voormalige backoffice van ING en Westland Utrecht Hypotheekbank gevestigd was, ligt aan de Mr. Treublaan 7, direct naast het intercity treinstation Amsterdam-Amstel. Het kantoorgebouw kenmerkt zich door zeer grote vloervelden van minimaal 4000 m². Architectenbureau OPL is verantwoordelijk voor het nieuwe ontwerp dat het gebouw zal transformeren tot een duurzaam, innovatief, modern en toekomstgericht kantoorgebouw.

De huidige binnentuin wordt overdekt met een glazen dak waardoor een atrium ontstaat. Het atrium dak wordt tevens gedeeltelijk bedekt met zonnecellen waarmee elektrische auto’s en fietsen in de parkeergarage kunnen worden geladen. Alle gevels worden vernieuwd en het glasoppervlak hierin wordt uitgebreid. Hiermee ontstaat een transparant en open gebouw waarin het atrium het nieuwe middelpunt zal worden. Bij oplevering zal het gebouw voldoen aan een aantal zeer hoge duurzaamheidseisen waarmee de certificering van Breeam Very Good zal worden behaald.

In nauw overleg met de gemeente en de eigenaar van het naastgelegen gebouw wordt intensief gekeken naar de herinrichting van het openbaar gebied. De intentie hierbij is de route vanaf de spoorwegonderdoorgang tot aan de Berlagebrug volledig opnieuw in te richten. Hierbij wordt tevens gekeken naar de gewenste verkeerveiligheid van zowel automobilisten, fietsers als voetgangers op de Mr Treublaan.

Het gebied rondom het station Amsterdam-Amstel ondergaat de komende jaren de nodige veranderingen. Het stationsplein zal opnieuw worden ingericht waarbij tevens woningen en winkels zullen worden toegevoegd aan het straatbeeld.

Verhuur van The Cloud is in handen van JLL en DRS.