PROVADA Syntrus Achmea, Lakenvelder Investment en Cores ontwikkelen in Den Haag

Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Lakenvelder Investment Group en Cores Investment willen samen 844 woningen ontwikkelen aan de Verheeskade in Den Haag. 

De drie partijen hebben woensdag op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam een intentieverklaring getekend waarin de samenwerking is vastgelegd.

De woningen in Laakhaven maken deel uit van een omvangrijke gebiedsontwikkeling, waarbij het gebied rondom de stations Den Haag CS, HS en Laan van NOI zich ontwikkelt tot het Central Innovation District (CID). In dit gebied moet een groot deel van de stedelijke groei van Den Haag gestalte krijgen.

De plannen van Syntrus Achmea, Lakenvelder Investment en Cores Investment voorzien in drie woongebouwen en een woontoren van 120 meter, waarover de 844 appartementen worden verdeeld. Bedoeling is dat 30% van de woningen wordt bestemd voor de sociale huur. In de plint is ruim 3100 m2 commerciële ruimte opgenomen.

De drie partijen werken de plannen de komende periode verder uit in nauw overleg met de gemeente Den Haag. Het complex is ontworpen door OPL Architecten Utrecht.