TK Maxx gaat 2 nieuwe winkels openen in Amsterdam

Modeprijsvechter TK Maxx opent dit voorjaar twee nieuwe winkels in Amsterdam, bij elkaar bijna 4200 m² vloeroppervlakte. Hiermee komt het aantal vestigingen van TK Maxx in Nederland uit op 7.

In Amsterdam Osdorp heeft TK Maxx een winkelruimte gehuurd aan het Osdorpplein 778 met een totaal vloeroppervlak van 2195 m² verspreid over de begane grond en de eerste verdieping. De tweede winkel wordt geopend in Amsterdam Zuidoost in winkelgebied de Amsterdamse Poort. Deze winkel ligt aan het Bijlmerplein 355 en heeft een totaal vloeroppervlak van circa 1.968 verdeeld over de begane grond, eerste en tweede verdieping.

500 winkels in Europa
TK Maxx is een warenhuis met een breed aanbod van mode, accessoires, kinderkleding en woonartikelen van grote merken en designers tegen prijzen die volgens de keten tot wel 60% lager liggen dan de adviesprijzen. TK Maxx is onderdeel van het aan de New York Stock Exchange genoteerde TJX Europe. Het hoofdkantoor van de TJX Groep is gevestigd in de Verenigde Staten. Sinds 1994 heeft TK Maxx ruim 500 winkels geopend in Europa verspreid over het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Polen, Duitsland en Oostenrijk. In Nederland heeft TK Maxx momenteel vijf winkels. De eerste twee winkels zijn eind 2015 geopend in Eindhoven en Rotterdam, waarna in 2016 Groningen, Den Haag en Heerlen volgden.

Top 20 steden
Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield adviseerde TK Maxx bij de huur van beide winkels. Voor de verdere expansie van TK Maxx in Nederland zal Cushman & Wakefield de retailer op exclusieve basis blijven begeleiden. De komende jaren wil TK Maxx winkels openen in de Top 20 steden van Nederland.

Op juridisch vlak is TK Maxx geadviseerd door Houthoff Buruma. Colliers International begeleidde de eigenaar, CBRE Global Investors, in de transactie op het Bijlmerplein. De verhuurder van de winkel aan het Osdorpplein, Kroonenberg Groep, werd bijgestaan door KroesePaternotte.