Gemeente Haarlem bouwt appartementen in voormalig pand Jan Sikkes

De gemeente Haarlem heeft de laatste eigen winkel van de voormalige stoffenzaak Jan Sikkes aan de Kruisstraat 30-32 in Haarlem gekocht om er appartementen te ontwikkelen.

Het gaat om een binnenstedelijke grootschalige winkelruimte, verdeeld over een kelder, begane grond, eerste- en tweede verdieping van in totaal 3.000 m², gelegen op een perceel van 1.150 m². De gemeente Haarlem betaalde ruim € 4,1 mln voor het pand en perceel.

De gemeente wil 40 tot 50 kleine appartementen, in combinatie met een fietsenstalling voor 750 rijwielen en een buurtstalling voor 100 fietsen, op de locatie bouwen. De appartementen zullen eerst als woonruimte dienen voor Oekraïense vluchtelingen en worden daarna mogelijk onderdeel van de sociale verhuur. De aankoop van de Kruisstraat 30-32 past binnen het Coalitieakkoord 2022-2026 van de gemeente.

Naast de stoffenwinkel Jan Sikkes, is ook Bristol huurder geweest. De Kruisstraat is een drukke looproute van het station richting de Grote Markt en fungeert als een belangrijke noord-zuidroute in de binnenstad. Eerder zijn de winkels van Jan Sikkes in Groningen, Zwolle, Alkmaar, Drachten en Sneek verkocht. Naast de winkels zijn er 2 bedrijfsruimten met kantoren in Sneek en 2 beleggingsobjecten in Sneek verkocht.

Kooistra Feenstra Bedrijfsmakelaars adviseerde in deze transacties de verkoper.