Amsterdam zoekt marktpartij voor Muidenbuurt

Amsterdam is op zoek naar een marktpartij die de 4 bouwvelden M9a, M9c, M11a en M11b gaat ontwikkelen in de Muidenbuurt op Strandeiland in stadsdeel IJburg. Het gaat om maximaal 190 woningen.

Het project bestaat uit 50 tot 60% koopwoningen (vrije sector) en 40 tot 50% middeldure huurwoningen, een kinderdagverblijf en een buurthub. De hub moet straks ruimte bieden voor parkeren, elektrisch deelvervoer en een plek zijn waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Het ontwerp moet aansluiten op de karakteristieken van de Muidenbuurt, waarbij de focus ligt op groen en natuurinclusief bouwen.

Strandeiland op IJburg wordt met 8.000 woningen een van de grootste toekomstige stadswijken. Het wordt een eiland met veel contact met het water, een stadsstrand van 750 meter, 6 bruggen, een haven en een natuurbaai. Een plek voor jong en oud en vooral voor gezinnen om te wonen, werken en ontspannen.

Marktpartijen die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van de vier bouwvelden kunnen zich tot en met 8 november 2024, 17.00 uur inschrijven. De tenderprocedure voor de markt bestaat uit 2 rondes: een voorselectie en een definitieve selectie. Het gunningsmoment staat gepland op 17 januari 2025.

Laatste nieuws

Evenementen