High Potentials 2019: Jan Boers (28), Van Gool Elburg

Jan Boers is adviseur bij Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten. Hij behaalde een bachelor Bedrijfskunde en een master Finance & Investments aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 3, 29 maart 2019

Meest gebruikte app?
Bellen en mailen. Daarnaast volg ik het (vastgoed)nieuws via Linkedin en Twitter.

Hoe gaan digitale ontwikkelingen het vastgoed veranderen?
Digitale ontwikkelingen nemen snel toe in allerlei facetten van de maatschappij. Ik geloof dat digitalisering de komende jaren ook de vastgoedsector zal veranderen. Enerzijds op gebouwniveau: steeds vaker worden gebouwen uitgerust met sensoren om zo data te verzamelen over het gebruik. Deze data kunnen vervolgens worden aangewend voor gebruikers om het gebruik van ruimten te optimaliseren en door ontwikkelaars om nieuwe gebouwen slimmer en efficiënter te ontwikkelen. Anderzijds zal digitalisering ook invloed hebben op de transactiekant van de vastgoedmarkt. De rol van een makelaar bestaat uit het verbinden van partijen, veelal op basis van het feit dat er sprake is van een intransparante markt, waarbij partijen niet beschikken over dezelfde informatie. Digitalisering kan zorgen voor meer transparantie in de markt, waardoor partijen makkelijker toegang krijgen tot informatie en makkelijker en sneller (direct) transacties kunnen doen. Anderzijds, doordat commercieel onroerend goed bijna altijd een niet-homogeen product is, denk ik dat vooral de grotere, complexe transacties voorlopig nog lastig zijn te digitaliseren.

Gelooft u in smart buildings?
Ja, alhoewel niet ieder type en soort gebouw hiervoor even geschikt is.

Spannendste klus?
De ontwikkeling van Park 20|20 in Hoofddorp. Van Gool Elburg adviseert de ontwikkelaar bij de ontwikkeling, verhuur en verkoop van de gebouwen op dit kantorenpark. De diversiteit aan werkzaamheden die hierbij horen zijn erg leuk.

Wat neemt u van uw vakantie mee terug naar uw werk?
Tijdens de vakantie heb je de tijd even afstand te nemen van dagelijkse werkzaamheden en rustig na te denken over nieuwe ideeën. Deze neem ik vervolgens weer mee terug na de vakantie.

What keeps you ticking?
Het team waarin ik werk en de mooie projecten waarmee we dagelijks bezig zijn.