Kantoor Siemens in Hengelo geopend

Hengelo – Het nieuwe kantoor van Siemens Hengelo heeft vorige week officieel zijn deuren geopend. Het kantoor heeft een oppervlakte van circa 10.000 m[sup]2[/sup] en een parkeergarage met 170 parkeerplaatsen. Het gebouw is ontwikkeld door Van Wijnen Projectontwikkeling en in portefeuille genomen door Wölbern Invest. Het is ondergebracht in het closed-end Hollandfonds, samen met het kantoor van Bosch Siemens Huishoudapparaten op Park 20/20 in Hoofddorp.

Hengelo – Het nieuwe kantoor van Siemens Hengelo heeft vorige week officieel zijn deuren geopend. Het kantoor heeft een oppervlakte van circa 10.000 m2 en een parkeergarage met 170 parkeerplaatsen. Het gebouw is ontwikkeld door Van Wijnen Projectontwikkeling en in portefeuille genomen door Wölbern Invest. Het is ondergebracht in het closed-end Hollandfonds, samen met het kantoor van Bosch Siemens Huishoudapparaten op Park 20/20 in Hoofddorp.

Het door NL Architects ontworpen kantoorgebouw vormt onderdeel van de binnenstedelijke gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. In de vernieuwde stationsomgeving zijn andere belangrijke projecten het Centraal Station Twente, WTC Twente, ROC van Twente en cultuurvoorzieningen als Pop- en Cultuurpodium Metropool en Twents Techniekmuseum HEIM.
Nieman Raadgevende Ingenieurs Zwolle heeft voor het Siemens-kantoor, in opdracht van Van Wijnen Projectontwikkeling Oost en Van Wijnen Eibergen deelgenomen aan het bouwteam en adviezen uitgebracht op het gebied van bouwregelgeving, energiezuinigheid, brandveiligheid en bouwtechniek.