Woongebouw Square op Kop Zuidas geopend

Op de Kop Zuidas in Amsterdam is woendag het nieuwe woongebouw Square officieel geopend. Dit door Wonam ontwikkelde gebouw bevat 111 huurwoningen voor het middensegment.

Tegelijkertijd is kunstproject ‘Poort van Square’ onthuld, ontworpen door Aliki van der Kruijs. Door kunst toe te voegen aan haar woonprojecten wil woningbouworganisatie Wonam extra woonbeleving toevoegen.
Carolyn van Duijvendijk, directeur Wonam: “Wij richten ons specifiek op de ontwikkeling van middensegment (vrije sector) huurwoningen in Amsterdam. De enorme belangstelling voor woongebouw Square laat zien dat de vraag naar dit soort woningen hoog is. Door kunst, ontworpen door jonge ontwerpers, toe te voegen aan onze projecten willen wij een eigen identiteit en trots toevoegen aan de woningen. Dit is in lijn met onze doelstelling om op een vindingrijke manier betaalbare huurwoningen (vrije sector) te realiseren in Amsterdam. Het kunstproject Poort van Square, zet de Amsterdamse traditie voort van architectuur gebonden kunst maar dan op een hedendaagse manier. De Poort van Aliki van der Kruijs gecreëerd in samenwerking met Adriaan Aarnoudse, is een prachtig sterk beeld dat klassiek en tijdloos is en dat perfect past bij woongebouw Square.”

Het kunstproject, dat bestaat uit een stalen hek met in brons gegoten takken als spijlen. Het hek geeft toegang tot het gezamenlijke binnenterrein en wordt dagelijks gebruikt als de gemeenschappelijke voordeur van woongebouw Square. Het stalen hek is ontworpen met De Boom des Levens als uitgangspunt. Deze metafoor past goed bij de jonge bewoners van het woongebouw.