Bouw de Steltloper in Oostelijk Havengebied gestart

Aan de Ertskade in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam heeft Wonam donderdag, in aanwezigheid van wethouder Laurens Ivens, de eerste damwand geslagen van het woongebouw Steltloper.

Met 126 twee- en driekamerappartementen voorziet het gebouw in de groeiende behoefte aan middensegment huurwoningen in Amsterdam. Het is het zesde woningbouwproject van Wonam in Amsterdam. Reeds gerealiseerde projecten zijn King en Queen in Nieuw West en Square in Zuid bij de RAI.

Huren in Steltloper kan vanaf € 850, waarmee deze woningen volgens de ontwikkelaar betaalbaar zijn voor (jonge) middeninkomens. Wonam kiest steeds bewust voor een locatie bij de Ring en goed gelegen ten opzichte van openbaar vervoer en overige faciliteiten. Dit maakt dat de projecten bij uitstek een mooie en aantrekkelijke locatie vormen voor de (jonge) doelgroep.

Steltloper is ontworpen door Dam&Partners en wordt gebouw door bouwbedrijf MJ de Nijs en zonen. Het gebouw is een ranke woontoren met 18 verdiepingen waar 126 2- en 3- kamerappartementen gerealiseerd zullen worden. Het gebouw staat deels in het water. Op het land rust Steltloper op 12 meter hoge kolommen. Tevens worden een parkeerkelder met 88 parkeerplaatsen en een stalling voor 250 fietsen gebouwd onder het groene veldje naast het gebouw.

Door de toepassing van zonnecellen op het dakvlak en op het dakvlak van een buurpand, maar ook via het gebruik van slimme energiebesparende technieken in de appartementen is Steltloper niet alleen duurzaam, maar scoort het ook Energielabel A.

Steltloper wordt naar verwachting opgeleverd in het vierde kwartaal van 2018. De verhuur start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018.

Wethouder Laurens Ivens, Bouwen en Wonen: “Met de Steltloper wordt voorzien in kwalitatieve woningen voor mensen met een middeninkomen. Alle Amsterdammers moeten een betaalbaar huis kunnen vinden in onze stad. Door dit project groeit het aanbod van dit soort woningen, dat wij als gemeente alleen maar kunnen toejuichen.”

Robert Kohsiek, directeur Wonam: “Wij zijn trots dat we met Steltloper opnieuw kunnen voorzien in de behoefte van veel huurders. Met dit project komen wij weer een stap dichter bij de realisatie van onze ambitie om in vijf jaar tijd, 2500 betaalbare, kwalitatief hoogstaande woningen te realiseren voor het middensegment. Woongebouw Steltloper ligt op een prachtige locatie. We hebben goed samengewerkt met onze partners en de gemeente om dit project tot start bouw te brengen.”

Op de foto Wonam-oprichters Robert Kohsiek (l) en Carolyn van Duijvendijk-Koster (r) met wethouder Ivens (m) aan de knop.