HighBrook en Reb kopen pakhuis in Amsterdam

HighBrook Investors en Reb Projects hebben samen het voormalige pakhuis Looiersgracht 43 in Amsterdam gekocht. Het kadaster meldt een koopsom van € 5,8 mln.

Het is de vijfde aankoop van het duo binnen de grachtengordel in de afgelopen zestig dagen. Naast de verwerving van Looiersgracht 43 werd eerder de aankoop aangekondigd van Westermarkt 2, Keizersgracht 159-167, Herengracht 433 en Herengracht 134-140. De kopers zullen Looiersgracht 43 upgraden naar een modern kantoor. Het pand heeft aan de achterzijde een verscholen tuin, buitenruimte aan weerskanten, een lift en drie parkeerplekken. Het staat in het zuidelijke deel van de Amsterdamse Jordaan. Het is het meest rechtse van een aantal aaneengeschakelde pakhuizen uit 1899. In de tweede helft van de vorige eeuw werd de bovenste – derde – verdieping toegevoegd. Het pand bevat veel staal, steen en hout.

Belegger HighBrook is een Amerikaanse private-equityvastgoedinvesteerder. Het Amsterdamse Reb Projects is als property developer gespecialiseerd in het up-to-date gebruikmaken van bestaande, vaak historische bouw of nieuwbouw.

Tijdens de aankoop stond Loyens & Loeff de partijen bij met juridisch advies, terwijl Savills optrad als technisch adviseur.