Zwolle kondigt drie woningbouwplannen aan

De Zwolse gemeenteraad heeft drie ruimtelijke ontwikkelplannen vastgesteld voor in totaal 890 nieuwe woningen. Bijna de helft hiervan - 398 stuks - betreft sociale huur.  

Wethouder Gerdien Rots (duurzame ruimtelijke ontwikkeling) noemt de plannen op LinkedIn een belangrijke stap voor iedereen die op zoek is naar een huis in Zwolle. 'Voor deze plannen werken we nu samen met de ontwikkelende partijen verder aan de omgevingsplannen en bouwvergunningen, zodat we snel kunnen starten met de realisatie.'

Centrumgebied Oosterenk

In de directe omgeving van het Isala ziekenhuis en de Westerveldse Aa komen 577 woningen, een mix van grondgebonden woningen en appartementen, waarvan 114 sociale huur. Dit is een gezamenlijk project van woningcorporatie DeltaWonen, BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Jansen Vastgoed. 

Havezate Zwartewaterallee

Aan de Zwartewaterallee, bij de wijken Holtenbroek en Aalanden en nabij het centrum, komen 272 (sociale) huurwoningen, waaronder begeleid wonen, beschermd wonen en wonen voor 55+ met de mogelijkheid voor zorg aan huis. Hier trekt DeltaWonen de kar en is Nijhuis Bouw de bouwer, naar ontwerp van Sacon Architecten.

Berkummer Dijck

Op de plek waar vroeger het restaurant De Toerist stond aan de Kranenburgweg komen 41 woningen, grotendeel grondgebonden eengezinswoningen, waarvan 12 sociale huur. Een mooie toevoeging aan het dorp Berkum. Dit is een project van onder meer Van der Valk Business (de grondeigenaar) en Dura Vermeer.