Rax Finance financiert Fase 2 van De Meelfabriek in Leiden

Op 1 juli heeft Rax Finance een lening verstrekt aan Van der Wiel Groep uit Noordwijk om de volgende fase van de transformatie van De Meelfabriek in Leiden te financieren.

Het Meelfabriek-terrein wordt herontwikkeld van een voormalig industrieel terrein – met tien rijksmonumenten – tot een complex met woningen, hotel, wellness, winkels, kantoren en ruimte voor kunst en cultuur, van in totaal 55.000 m² bvo. Het project wordt gezien als een schoolvoorbeeld van innovatieve gebiedsontwikkeling, door de duurzame herontwikkeling met respect voor het aanwezige monumentale erfgoed.

Een groot deel van het project is al gerealiseerd en nu begint Van der Wiel Groep met de volgende fase van het project. De financiering van Rax Finance heeft betrekking op bouw en realisatie van in totaal 55 appartementen in het monumentale Meelpakhuis en de nieuwbouw Silotoren, waarin luxueuze lofts, appartementen en enkele penthouses worden gerealiseerd met uitzicht op het water. Met deze financiering heeft Rax Finance een maatwerk oplossing geboden die Van der Wiel Groep in staat stelt op voortvarende wijze verdere invulling te geven aan het realiseren van de woontorens.