Investeringsmaatschappij HAL neemt bouwbedrijf Van Wijnen over

Investeringsmaatschappij HAL neemt samen met het management bouwconcern Van Wijnen over.

HAL neemt alle aandelen over van grootaandeelhouder en grondlegger van het huidige bedrijf Klaas de Leeuw (57%) en Rabobank, dat sinds 2014 voor 43% aandeelhouder is. De nieuwe eigenaar wil Van Wijnen laten groeien. Ook wordt geïnvesteerd in vergaande digitalisering en industrialisering van het concern. Topman Wino de Jong treedt af en wordt opgevolgd door Peter Hutten, voorheen COO bij Van Wijnen.

Van Wijnen is een oer-Nederlands bouwconcern actief in gebiedsontwikkeling, projectontwikkeling, woningbouw, renovatie en transformatie en vastgoedbeheer. Het concern is vertegenwoordigd in meerdere domeinen, waaronder (sociale) woningbouw, utiliteit/kantoren, zorg, onderwijs en recreatie. Het bedrijf telt momenteel meer dan 1.800 medewerkers, en is werkzaam vanuit 24 vestigingen verspreid over het hele land. Het hoofdkantoor is gevestigd in Baarn. Met een omzet van € 962 miljoen in 2019 staat Van Wijnen op plaats 9 in de de ranglijst van de vijftig grootste bouwbedrijven van Nederland.

De nieuwe eigenaar legt de focus op het bouwproces nieuwe stijl. Het bedrijf wil dat wonen betaalbaar blijft voor alle Nederlanders en zal zich daarom nog meer toeleggen op een vergaand gedigitaliseerde en gerobotiseerde maakindustrie. Het gaat in het bijzonder om woningen voor bewoners in het sociale en middeldure huur- en koopsegment. Doel is goedkoper en sneller te produceren zonder in te leveren op wooncomfort.

img
Redacteur
Profiel