SADC: Schiphol Logistics Park uitverkocht

Met de koop door Montea onlangs van 21 ha op Schiphol Logistics Park, zijn de uit te geven kavels in dit gebied op.

Onlangs tekenden Montea en SADC de koopovereenkomst voor een kavel van 21.521 m2 op Schiphol Logistics Park in Rozenburg (NH). Op 12.076 m2 zal een warehouse worden gebouwd. Het onbebouwde gedeelte van 9.436 m2 zal worden gebruikt voor truckparkeren. Het pand is ontworpen door Pauwert Architectuur.

De kavel van Montea was de voorlaatste beschikbare kavel op Schiphol Logistics Park (totaal 50 hectare groot). De laatste beschikbare kavel van ca. 2,2 hectare is gereserveerd. Logistieke partijen kunnen nog grond voor nieuwbouw verwerven op het naastgelegen Schiphol Trade Park.

Dit is de tweede ontwikkeling van Montea op Schiphol Logistics Park. Het logistieke centrum van Montea (1,5 hectare) is volop in bedrijf genomen door de huurders Thomsen Select en Milestone Logistics. Het nieuwe pand heeft hoge duurzaamheidsambities. Zo zullen er circulaire gevelpanelen en zonnepanelen worden aangebracht. Daarnaast is het pand gasloos.

Hylcke Okkinga, directeur Montea: “Schiphol Logistics Park is een zeer centrale locatie zowel door de ligging naast Schiphol als ook de nabijheid van de grote steden. Door een flexibel duurzaam pand met zeer veel parkeerruimte te ontwikkelen geloven wij dat dit pand voor veel type gebruikers geschikt is.”

Nu Schiphol Logistics park uitverkocht is, komt het naastgelegen Schiphol Trade Park in beeld. Hier zijn begin 2019 de eerste gronden uitgegeven aan Necron en Delta Development/Volker Wessels. Necron bouwt een Intercity hotel met 200 kamers. Delta Development/ Volker Wessels heeft 5 hectare grond afgenomen voor de bouw van het Amsterdam Business Campus Square.

Over Schiphol Logistics Park: 
Schiphol Logistics Park is een logistiek bedrijventerrein, gelegen ten zuiden van Schiphol. Door de ligging naast de op- en afrit van de A4 en dicht bij de A5 en de A9, is het bedrijventerrein met name geschikt voor logistieke dienstverleners. Deelgebied Oost is uitverkocht. Gevestigd zijn daar onder andere Kuehne+Nagel (WDP), Expeditors, Rapid Logistics (WDP), datacenter interxion (Somerset), SEKO Benelux (Somerset) en CTS GROUP (Somerset).

Op deelgebied West hebben Montea en Durfort Vastgoed een logistiek centrum ontwikkeld met Thomsen Select en Milestone Logistics als eerste huurders. Het naastgelegen AMS Cargo Center van Built to Build en Proptimize (multi-tentant warehouse) is inmiddels voor 80% verhuurd (IWS, ViaEurope en Bonded Services).

Schiphol Logistics Park is een ontwikkeling van regionale gebiedsontwikkelaar SADC, Schiphol Real Estate en KLM.

Gerelateerde artikelen: