‘Nieuwe brug in Rotterdam kan 17.000 extra woningen mogelijk maken’

Met een nieuwe oeververbinding kunnen bij Feyenoord City 30.000 in plaats van 13.000 woningen worden gebouwd, zegt de Rotterdamse wethouder Judith Bokhoeve (GroenLinks) in Het Financieele Dagblad.

Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft geld toegezegd voor een nieuwe oeververbinding, maar over de exacte locatie is nog niet besloten. Een verbinding tussen IJsselmonde en Kralingen is mogelijk, maar ook wordt gedacht aan een burg over de Nieuwe Maas bij Krimpen aan den IJssel.

Rijk en regio hebben nu ruim €400 mln vrijgemaakt voor een nieuwe oeververbinding in Rotterdam. Wethouder Bokhove is blij met deze ontwikkeling en wil graag kijken wat he. De beste locatie, brug of tunnel en hoe openbaar vervoer moet worden georganiseerd. ‘We zoeken de samenwerking met marktpartijen,’ zegt Bokhove in het FD. ‘Met een goede verbinding kunnen bij Feyenoord City in plaats van 13.000 zo'n 30.000 woningen worden ontwikkeld. Dat is voor investeerders interessant. Bij de herontwikkeling Hart van Zuid in Rotterdam is gekozen voor een publiek-private samenwerking. Zoiets kan hier wellicht ook passen.’