'Nieuw leven voor voormalig Tuincentrum Overvecht'

Overvecht Vastgoed, het ontwikkelbedrijf van de familie Scherrenberg, wil het voormalig Tuincentrum Overvecht in Utrecht nieuw leven inblazen.

Bob Scherrenberg laat in het FD weten van het tuincentrum aan de rand van de Utrechtse wijk Overvecht – in 1968 opgericht door Wim Scherrenberg sr. - opnieuw een bijzondere plek te willen maken. De komende jaren krijgt het complex een make over naar een modern 'groen warenhuis'. Met een nieuwe naam: Steck. Ook is sprake van de ontwikkeling van een overnachtingsplek met horeca. Daarnaast moet er ruimte komen voor lokale initiatieven op gebied van sport en cultuur.

Tuincentrum Overvecht kent een roerige geschiedenis. Eind jaren negentig van de vorige eeuw werd de keten met zeven filialen door de familie Scherrenberg verkocht aan het Blokker-concern. Zes jaar later kwamen de tuincentra (15 filialen) in handen van het moederbedrijf van Bo-rent (BMG), die de bedrijfsvoering vorig jaar beëindigde. Overvecht Vastgoed is in Utrecht nog altijd eigenaar van de grond en de opstallen.

De herontwikkeling van het tuincentrum valt samen met een sterke opleving van de tuinbranche. Consumenten geven na de uitbraak van Covid-19 flink meer uit aan bloemen, planten, tuinmeubels en barbecues. Volgens Tuinbranche Nederland werd in de eerste jaarhelft bijna een derde meer omzet gehaald.   

img
Redacteur
Profiel